Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat szczypta
rozmaryn szczypta
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

Kapelusze pieczarek opłukać i dobrze osuszyć (nie obierać). Suche posolić z obydwu stron i odstawić blaszkami w dół na ok.15 minut.
Jajka roztrzepać z solą,pieprzem ziołowym i rozmarynem. Pieczarki panierować z bułce tartej, jajku i jeszcze raz z bułce tartej. Smażyć w sporej ilości oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak