Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świnki pod pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 3-4 sztuk
ser cheddar 6-8 plastrów
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: świnki pod pierzynką

Banalnie prosty przepis na szybką przekąskę. Pożyczony od koleżanki i nieco zmodyfikowany. Jeśli nie macie cheddara, może być inny ostry ser. Każdą parówkę kroimy na 3. Ciasto francuskie na 12-16 kwadracików, plasterki sera na pół. Każdy kwadracik smarujemy pesto, układamy na nim ser i parówkę, zawijamy. Każdy rulonik smarujemy rozmąconym jajkiem, Pieczemy na złoty kolor w piekarniku w temperaturze ok 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 19.11.2011 17:51
ale fajne :P
mikrusiak 19.11.2011 17:51
ale fajne :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak