Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle ze szpinakiem, olwikami, suszonymi pomidorami i kozim serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tagliatelle 200 gram
szpinak świeży 500 gram
oliwki czarne 1 garść
suszone pomidory 3-4 połówki
ser kozi
oliwa
czosnek marynowany
sól
czosnek 2 ząbki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle ze szpinakiem, olwikami, suszonymi pomidorami i kozim serem

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Najsmaczniejszy będzie prawdziwy włoski jajeczny.
Czosnek świeży siekamy drobno, rozgrzewamy odrobinę oliwy na patelni z grubym dnem, dorzucamy czosnek i suszone pomidory. Po chwili partiami dorzucamy szpinak. Gdy zimniejszy swoją objętość wlewamy śmietanę (ok 2-3 łyżki), dokładnie mieszamy, dokładamy oliwki i czosnek marynowany. Jeszcze raz mieszamy, ewentualnie dosalamy, mieszamy z makaronem. Oprószamy kozim serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak