Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza Natalii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
oliwa 2 łyżki
drożdże 60 g
mleko odrobina
sól
cebula 1
przecier pomidorowy 4 łyżeczki
pieczarki 50 dag
ser żółty 20 dag
jajko 2
por

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza Natalii

Kroki postępowania

1
W garnuszku grzejemy odrobinę mleka dodajemy drożdże trochę cukru i 3 łyżki mąki. mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia. do miski wsypujemy mąkę i dodajemy oliwe z oliwek. dodajemy wyrośnięte drożdże i trochę soli. mieszamy ciasto (dodajemy letniej wody jeżeli się źle wyrabia). zostawiamy do wyrośnięcia
Krok 1 - Pizza Natalii foto
2
ciasto dzielimy na dwie części . każdą w miarę możliwości rozwałkowujemy na prostokąt (mi wychodzę dwie blachy z Mastercooka) kładziemy na papierze do pieczenia
Krok 2 - Pizza Natalii foto
3
Na patelni smażymy cebulę do zeszklenia (cebula musi być pokrojona grubiej) dodajemy przecier i odrobinę wody jeżeli sos jest za gęsty. Ciepłym sosem smarujemy placki na pizzę
Krok 3 - Pizza Natalii foto
4
Na pizzę układamy podsmażone pieczarki, posypujemy kukurydzą . kładziemy pokrojone w plasterki ugotowany na twardo jajka i krążki pora.
Krok 4 - Pizza Natalii foto
5
Pizzę pieczemy przez 15 minut w 170 stopniach. wyciągamy posypujemy serem żółtym i wkładamy znowu na 5 minut do piekarnika. Podajemy. SMACZNEGO
Krok 5 - Pizza Natalii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 02.04.2012 19:29
lubie czasem zrobić w domu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak