Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z czarnych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z porzeczek 1 szkl
woda 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
słodka śmietanka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z czarnych porzeczek

Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie ciągle mieszając podgrzać do wrzenia do lekko przestudzonej żelatyny dodać sok z porzeczek osłodzić do smaku i odstawić do ostuydzenia gdy galaretka zaczyna gęstnieć ubijać trzepaczką wlewając cienkim strumieniem śmietankę deser dobrze schłodzić

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak