Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier 1 szkl
jaja 4 szt
wanilia 1 szt
masło 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z jabłek

Upieczone lub rozgotowane bez wody jabłka przetrzeć przez sito do gorącego przecieru dodać żółtka i połowę masła chwilę podgrzać stale mieszając wystudzić ubić z białek sztywną pianę dodając pod koniec cukier drobno pokrojoną wanilię i po łyżce jabłka masę wyłożyć do ogniotrwałej miski posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką piec w średnio gorącym piekarniku 25 minut podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak