Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak kebab-gyros

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczka 0,5
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
ryż 200 g
Kucharek przyprawa do potraw
cebula 1
czosnek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak kebab-gyros

Fileta z kurczaka umyć i pokroić na kostkę (zamiast fileta może być mięso z kurczaka obrane z kości – tańszym kosztem). Do fileta dosypać przyprawę Kebab-Gyros Prymat, dodać czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość wymieszać i pozostawić na pół godziny. Ryż w torebkach ugotować na kostce rosołowej. Fileta usmażyć na patelni na margarynie i wodzie (dolewać wody gdy wyparuje). Jeśli ktoś lubi może smażyć na oleju. Gdy mięso już usmażone to dodać ryż na patelnię i całość wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 20.11.2011 12:17
napewno smaczne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak