Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty z bezą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 4 szt
cukier 8 łyżek
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
czekolada
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty z bezą

Białka ubić na sztywno z cukrem po czym wy-szprycować na natłuszczony papier pergaminowy,piec 20minut po czym poprzekładać delikatnie na odwrócone do góry nogami biszkopty i włożyć do nagrzanego lecz wyłączonego piekarnika na godzinę. Czekoladę rozpuścić w rondelku na małym gazie razem z mlekiem. Po wyjęciu biszkoptów z bezą z piekarnika moczyć delikatnie w ostudzonej czekoladzie,od strony bezy. Świetne do kaw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.01.2012 15:20
ładnie wyszły:)
Juleczka20 05.12.2011 13:43
super
ben-ka 25.11.2011 20:58
o! jakie łakocie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak