Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica, czyli czyścimy lodówkę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
szynka 20 dag
por 1 sztuka
szczypior 1/2 pęczka
pomidor 1 sztuka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica, czyli czyścimy lodówkę

Kroki postępowania

1
Przed smażeniem jajecznicy należy pokroić składniki na naszą potrawę. Pora na półplasterki, pomidora w kostkę (pomidorki koktajlowe przekrawamy na połówki, lub możemy pozostawić je w całości). Szczypiorek siekamy drobno. Szynkę również kroimy w kosteczkę.
Krok 1 - Jajecznica, czyli czyścimy lodówkę foto
2
Jajka wbijamy do miski i bełtamy je za pomocą trzepaczki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy na nim kawałeczki szynki. Kiedy ta się lekko zrumieni, dokładamy do niej pora i jeszcze chwilkę smażymy.W następnej kolejności na patelni muszą wylądować jaja. Smażymy jajecznicę na wolnym ogniu, aż się zetnie, ale nie całkiem, chyba że lubimy bardzo wysmażone jajka. Ja zdecydowanie lubię takie tylko co ścięte. Pod koniec smażenia dodajemy pomidorki.
Krok 2 - Jajecznica, czyli czyścimy lodówkę foto
3
Zdejmujemy jajecznicę z ognia. Wykładamy na talerz. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z chlebem.
Krok 3 - Jajecznica, czyli czyścimy lodówkę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.11.2011 15:06
bogata:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak