Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 100 ml
miód 2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
brzoskiwnie 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
filet z dorsza 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z jogurtem

Dorsza umyć i osuszyć. Obsypać przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny, wstawić do lodówki na 30 minut. Rozgrzać piekarnić i piec dorsza przez ok 30 minut. Jogurt wymieszać z miodem (nie może być za słodkie). Brzoskwinie cienko pokroić w kosteczkę. Upieczone filety z dorsza wyciągnąc z piekarnika pozostawić do ostygnięcia, polać jogrtem i posypać brzoskwiniami. Podawać na zimno. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak