Sposób przygotowania

W ok 4 litrach wody rozpuszczamy kostki rosołowe i gotujemy .Do gotującej wody dodajemy wypłukany groch gotujemy prawie do miękkości Dodajemy starte na tarce warzywa marchewkę ,seler i pietruszkę . Gotujemy ok 15 min i dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Dodajemy lisć laurowy ,ziele angielskie i duzo majeranku .Doprawiamy pieprzem . Robimy zasmażkę pierwszego stopnia jasną .Dodajemy do zupy . Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę i boczek .Dodajemy do grochówki .Gotujemy jeszcze z 1o min i pod koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i doprawiamy przyprawą w płynie.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Dobra gdy zimno na polu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    lubię taką :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !