Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka \"na słodko\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 sztuka
jabłka 1/2 kg
świeży sok z jabłek 1/2 litra
musztarda 2 łyżki
olej 2 łyżki
cukier 2 łyżki
pieprz w kulkach 5 ziaren
Goździki całe Prymat 10 sztuk
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka \"na słodko\"

Golonkę ponacinać w kratkę, natrzeć solą. Musztardę wymieszaj z olejem, posmaruj mięso, powbijaj goździki oraz ziarnka pieprzu, dodaj liście i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piec 1,5 godziny.
Na patelni stop cukier, dodaj jabłka pokrojone w plastry, podlej sokiem jabłkowym. Duś kilka minut, oblej sosem mięso, duś kolejne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.11.2011 10:43
smaczna
Iwona51
Iwona51 19.11.2011 09:46
super
Emilia22 19.11.2011 08:55
fajny przepis
novita26 19.11.2011 07:44
mnaim mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak