Przepis i sposób przygotowania na: Golonka \"na słodko\"
Na patelni stop cukier, dodaj jabłka pokrojone w plastry, podlej sokiem jabłkowym. Duś kilka minut, oblej sosem mięso, duś kolejne 15 minut.
golonka wieprzowa | 1 sztuka |
jabłka | 1/2 kg |
świeży sok z jabłek | 1/2 litra |
musztarda | 2 łyżki |
olej | 2 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
pieprz w kulkach | 5 ziaren |
Goździki całe Prymat | 10 sztuk |
sól | do smaku |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: