Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany kabaczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 2 sztuki
bób 1/2 kg
kasza kukurydziana 1,5 szklanki
masło 2 łyżeczki
koperek 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz biały mielony Prymat
ser żółty 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany kabaczek

Bób gotujemy w osolonej wodzie. Obieramy. Kabaczki przecinamy wzdłuż, wydrążamy środek. Oprószamy ziołami, pieprzem i kucharkiem. Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody z masłem(ma być gęsta). Ostudzoną mieszamy z bobem, farszem napełniamy połówki kabaczka, przykrywamy startym żółtym serem. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach. Podajemy posypane koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiazur 19.11.2011 10:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak