Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec wołowy 1,5 kg
olej 3 łyżki
masło 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
wino czerwone wytrawne 1,5 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Mięso natrzeć solą, ziołami, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Rozgrzać olej, zrumienić mięso ze wszystkich stron. Podlać winem, dusić do miękkości. Można podawać na zimno i na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiazur 19.11.2011 10:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak