Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
filet z dorsza 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po węgiersku

Rybę pokroić w nieduże kawałki. Obrane cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce masła na złoto. Dodać mąkę, chwilę smażyć, aż się zarumieni, wlać szklankę wody i śmietanę, dodać paprykę. Całość zagotować. Do sosu włożyć rybę i dusić razem 10-15 minut. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak