Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1
pietruszka 1
cebula 2
seler kawałek
masło 2 łyżki
sól
pieprz
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z jarzynami

Dorsza pokroić na porcje. Warzywa obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie do zapiekania wysmarować łyżką masła, ułożyć warstwami: jarzyny, rybę, jarzyny, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć wiórki masła, zapiekać ok. 30 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 21.01.2012 16:18
swietne i to jarzyny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak