Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony filet z pstrąga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety pstrąga 2
pomidory bez skóry 20 dag
masło 4 dag
mąka 2 łyżki
koperek posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony filet z pstrąga

Rybkę oprószyć mąką i smażyć na masełku. W tym czasie podgrzać pomidorki bez skórki, a cebulkę podsmażyć na masełku. Wymieszać pomidorki z cebulką. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem. Powstały sosik pomidorowy. Ułożyć na talerzu razem z usmażoną rybką. Podawać z koperkiem i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 11.01.2015 13:15
Jeszcze tak pstrąga nie jadłam. Warto spróbować ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak