Sposób przygotowania

Najpierw kawałek boczku wstawić w garnku z wodą , gdy się zagotuje wrzucamy kostki i 3 marchewki a 4 ścieramy na tartce i to ma się gotować . W tym czasie ziemniaki kroimy w kostkę a kapustę kroimy na paski lub szatkujemy , następnie płuczemy pod wodą a potem zalewamy na druszlaku wrzątkiem i wrzucamy kapustę do wywaru , wyjmujemy boczek , który się trochę gotował , czekamy aż przestygnie i kroimy w kostkę smażymy na patelni i usmażone skwareczki boczku wrzucamy do gotującej się kapusty dalej gotujemy doprawiamy do smaku i wrzucamy a na koniec dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę . Całość gotujemy do miękkości .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczna:)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to moja ulubiona zupka
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to moja ulubiona zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    bardzo smaczna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda zmysłowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !