Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka mamy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
bulion 2 szklanki
czosnek 3 ząbki
Kminek mielony Prymat
olej
gałka muszkatołowa łyżka
mąka łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka mamy

Żeberka dzielimy na porcje po czym każdą z osobna myjemy i osuszamy. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy żeberka i przekładamy do szerokiego rondla. Tłuszcz na którym smażyliśmy żeberka zalewamy bulionem (szklanką) i zagotowujemy, zalewamy tym żeberka. Dolewamy resztę bulionu i dusimy razem z żeberkami przez ok 40minut, na koniec dodajemy mąkę i przyprawy. Gotujemy jeszcze chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 04.12.2011 22:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak