Sposób przygotowania

Krewetki i paluszki krabowe podsmażyć na oliwie z dodatkiem wyciśniętego czosnku i chilli. Papaję przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i obkroić skórkę. Awokado pokroić na ćwiartki, ściągnąć skórkę. Owoce pokroić na podłużne plasterki. Ocet i olej w proporcji 2:1 wlać do słoika, doprawić solą i pieprzem, zakręcić słoik i potrząsać, aż powstanie emulsja. Na talerzach poukładać liście sałaty, na nich kilka plasterków papai i awokado oraz pomidora pokrojonego w cząstki. Na szczycie sałatki ułożyć przysmażone krewetki i paluszki krabowe. Polać sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !