Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
pieczarki 50 dag
papryka czerwona 3 szt
cebula 1 duża
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
natka pietruszki 3 łyżki
ketchup 3 łyzki
pieprz
papruka mielona ostra
bulion wołowy 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Mięso umyc, pokroic w kostke. W garnku rozgrzac olej, wrzucić mięso i podsmażyc.
Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
2
Dodac pokrojoną w piórka cebule. Dosic ok. 1 godziny
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
3
Dodac pokrojone w plasterki pieczarki
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
4
Dodac pokrojoną w kostkę paprykę i gotować ok. 10 minut
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
5
Opruszyć mąka, wymieszac
Krok 5 - Zupa gulaszowa foto
6
Wlac bulion. Dodac pietruszkę, ketchup i koncentrat. Doprawic do smaku solą, pieprzem, papryka mieloną
Krok 6 - Zupa gulaszowa foto
7
SAmacznego.
Krok 7 - Zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 14.02.2014 09:02
pyszna zupka
Pani Domu 01.11.2013 11:54
z pewnością taką zrobię
Seba 18.10.2012 13:20
bardzo smaczna zupka
kate.500 10.05.2012 08:29
pycha
smakoszek 13.03.2012 21:00
świetna
Tika4444 27.02.2012 21:01
apetyczna
Tika4444 27.02.2012 21:01
apetyczna
Magdalena67 19.11.2011 23:12
Lubię syte zupy
Mati13 19.11.2011 15:06
apetyczna
Anna146 19.11.2011 11:31
pyszna zupa, doskonała na jesień
Jarlin 19.11.2011 08:33
lubię takie treściwe zupy !
Misiabe 18.11.2011 21:23
w sam raz na zimowe chłody :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak