Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
pieczarki 30 dag
pepryka zielona 1
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wołowine umyc, pokroic na paski
Krok 1 - Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami foto
2
Na patelnii rozgrzac olej, wrzucic wołowinę i smażyc do odparowania wody. Dodac pokrojoną w krążki cebulę i dusić do miękkości mięsa.
Krok 2 - Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami foto
3
Dodac pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostke paprykę. Wlać szklanke wody i dusic 10 minut. Doprawic do smaku sola i pieprzem
Krok 3 - Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami foto
4
Gulasz zagęścic maką.
Krok 4 - Gulasz z wołowiny z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.10.2013 08:16
bardzo smaczna propozycja
Dorota59 21.11.2011 15:15
aż chce mi się jeść
Jarlin 20.11.2011 09:52
A jaki to kawałek wołowiny, że taki jasny ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak