Sposób przygotowania

Żeberka myjemy i dzielimy na części,czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę wraz z tymiankiem siekamy drobno, pomarańcze obieramy i kroimy w pół plastry. w wysokim garnku rozpuszczamy masło,szklimy na nim cebulę i czosnek,dodajemy przecier,dżem i tymianek po czym zagotowujemy. Żeberka solimy,pieprzymy i moczymy w glazurze, odstawiając tak na trzy godziny. Po tym czasie wkładamy do brytfanny przekładając je plastrami pomarańczy i pieczemy półtora godziny w 200 stopniach co jakiś czas smarując jeszcze glazurą.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !