Sposób przygotowania

Ugotować 10 jaj na twardo,obrać i drobno posiekać.Rozpuścić 1 łyżkę masła,włożyć posiekane jaja,wsypać bułkę tartą-3 łyżki,posiekaną i usmażoną w maśle cebulkę,posolić,popieprzyć,wbić parę surowych żółtek i 3 całe jaja,wymieszać dobrze i robić kotlety.Rozpuścić łyżkę masła,każdy kotlet umoczyć w rozbitym jaje,osypać startą czerstwą bułką,smażyć i zalać następującym sosem:Rozpuścić trochę bulionu,zmieszać z kawałkiem masła,wlać kieliszek wina,dodać trochę cukru,łyżkę musztardy i zagotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    oo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !