Sposób przygotowania

* Pierś kurczaka dzielimy na 10 płatów- należy je delikatnie rozbić na małe kotleciki
· mięso doprawić solą, pieprzem
· przygotowujemy sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego- można dodać swoje ulubione zioła
· każdy kawałek mięsa kładziemy na przezroczystą folię spożywczą, smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy mały ogórek korniszon i przy pomocy folii zawijamy mięso w roladki. Mięso należy zwinąć dość ciasno, a końce folii zwinąć szczelnie.

Tak uformowane roladki ułożyć w garnku do gotowania na parze. Gotować na parze pod przykryciem przez ok. 30 minut.
Podawać pokrojone w plastry, skropione sokiem z cytryny i posypane ziołami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !