Sposób przygotowania

Przyprawy Prymat: 1 Iiść laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu kolorowego oraz ½ łyżeczki ziaren gorczycy białej.
Niepełną szklankę wody (200 ml) zagotować z octem oraz zielem angielskim, pieprzem, liściem laurowym, przekrojonym na 4 części ząbkiem czosnku, cukrem i solą. Warzywa ciasno ułożyć warstwami w słoikach typu „twist”. Posypując gorczycą oraz startymi wiórkami chrzanu. Wlać zalewę. Pasteryzować około 20 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    uwielbiam pikle
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ja też
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a na zdjęciu to raczej piksele a nie pikle
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    coś nie tak chyba z tym przepisem...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Jakie kolory :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super zdjęcia, moderator chyba zadowolony, bo nie usunął
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dziwne fotki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 6
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Pyszne i kolorowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !