Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barwne pikle

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta papryka 10 dag
ogórki 10 dag
różyczki brokuła 10 dag
fasokla szparagowa 10 dag
małe cebulki 10 dag
marchewki 10 dag
nimikolbki kukurydzy 10 dag
czosnek 1 ząbek
chrzan 3 cm
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
patison kilka szt
ocet winny 5 łyżek
kalafior 10 różyczki
papryka czerwona 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Barwne pikle

Przyprawy Prymat: 1 Iiść laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu kolorowego oraz ½ łyżeczki ziaren gorczycy białej.
Niepełną szklankę wody (200 ml) zagotować z octem oraz zielem angielskim, pieprzem, liściem laurowym, przekrojonym na 4 części ząbkiem czosnku, cukrem i solą. Warzywa ciasno ułożyć warstwami w słoikach typu „twist”. Posypując gorczycą oraz startymi wiórkami chrzanu. Wlać zalewę. Pasteryzować około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.06.2011 12:21
Pyszne i kolorowe.
kriso 06.06.2011 12:54
smaczne
Adamorek 15.05.2011 12:55
dziwne fotki
szajba2 28.01.2011 14:16
dobre
berys18 07.12.2010 07:27
super zdjęcia, moderator chyba zadowolony, bo nie usunął
Szarrikka 18.11.2010 13:49
Jakie kolory :)
Jaheira11 31.10.2010 20:04
coś nie tak chyba z tym przepisem...
rakow2
rakow2 15.10.2010 15:33
a na zdjęciu to raczej piksele a nie pikle
Barbara55 11.09.2010 17:42
ja też
dasada1 05.09.2010 21:17
uwielbiam pikle
noculos 03.09.2010 19:15
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak