Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

białe gazpacho z ananasem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas
migdały 100 dkg
czosnek
oliwa 1/3 szkl
biały ocet winny 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: białe gazpacho z ananasem

migdały sparzyć,obrać,miąższ bułki pokroić w kostkę namoczyć w wodzie.Zmiksować migdały,czosnek i bułkę.
Gdy masa będzie gładka powoli wlewać oliwę,dodać ocet,sól,pokruszone kostki lodu,miksować aż lód się rozpuści.Ananas włożyć do zupy, zupę podawać mocno schłodzoną z podpieczonymi grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 13.12.2011 21:33
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak