Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z brzoskwiń z mietą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
cukier kryształ 0,8 kg
woda 0,5 szklanka
mięta 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z brzoskwiń z mietą

Brzoskwinie myjemy, wyjmujemy pestki, kroimy w ćwiartki.
Do rondla z grubym dnem wlewamy 1/2 szklanki wody, wkładamy brzoskwinie, wsypujemy cukier.
Gotujemy 30 minut, stale mieszając i odstawiamy.

Następnego dnia ponownie przesmażamy.
Miętę myjemy, osuszamy, siekamy, dodajemy do marmolady i dusimy całość jeszcze około 10 minut.

Marmoladę przekładamy do wyparzonych słoiczków, zamykamy i pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak