Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraczki 700 dkg
jajko 2
mąka
piwo jasne 1/2 szkl
sól
sos chili

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki w panierce

buraczki ugotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko po ugotowaniu pokroić w półksiężyce.z jajek mąki i piwa przygotować ciasto o gęstej konsystencji,doprawić solą.
cząstki buraków zanurzać w cieście i wkładać do rozgrzanego oleju,smażyć do zarumienienia.Podawać z ostrym sosem cilli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 07.12.2011 10:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak