Sposób przygotowania

Zauroczył mnie pewien deser francuski w necie i zrobiłam go ale z troche innym nadzieniem.

Proporcje na ciasto sa na miske wielkosci 2l. jezeli dysponujemy wieksza to wiadomo trzeba zwiekszyc ilosc.

Rolade kroimy na plasterki i wykładamy nimi miskę o kształcie półkuli. Miska wczesniej wylozona jest folią spozywczą. Kilka plasterków niech nam zostanie, przykryjemy nimi masę w misce i będą stanowiły spód ciasta.

Śmietane ubiłam. Mus, twaróg i cukier puder, sok wymieszałam. Zelatyne rozpuscilam w niewielkiej ilosci wody ciepłej i dodalam do mieszaniny sera. Wsypałam owoce, dodałam smietane, wymieszałam i do miski na palsterki rolady. Przyryłam pozostałymi palsterkami. zakryłam wystajacą folią. Ciasto do lodowki na noc. Gdy masa porządnie zesztywnieje przykryłam miskę talerzem, na którym ciasto ma się znaleźć i przewracamy całość do góry nogami, ciagnać za folię. Nasza bomba powinna wyskoczyć z miski bez najmniejszej trudności. Gotową posmarowalam galaretka truskawkowa rozpuszczona w 250ml wody. Ozdobiłam truskawami i smietaną ubita. pieknie sie prezentuje na letnim stole i wcale nei jest trudna.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ależ to apetycznie wygląda :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacyjnie się prezentuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    koniecznie muszę wybróbować;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    jak to pięknie wygląda... normalnie chyba postaram się o mrożone... :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    wow, ale super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    \'piekna kopula
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !