Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki francuskie z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 10 łyżka
borowiki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki francuskie z grzybami

Żółtka utrzeć z masłem, dodać ubitą pianę z białek, następnie wymieszać z przesianą mąką, a na koniec z grzybami i solą do smaku. Zanurzając łyżeczkę we wrzącej wodzie, nabierać porcję ciasta i kłaść ją na gotującą się i osoloną wodę. Po chwili kluseczki wyłowić łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu.

Podawać np. w gorącym rosole lub czerwonym barszczu, ewentualnie innej zupie, mleku czy sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak