Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z foli z masłem czosnkowym, koperkiem i limonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
masło 0.5 kostki
koper świeży 1 peczek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 do smaku
sól 1 do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 paczka
limonka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z foli z masłem czosnkowym, koperkiem i limonką

masło czosnkowe: pol kostki masła solimy i dodajemy szczypte kucharka, dodajemy mala lyzke czosnku granulowanego, lub 2 kostki swiezego pokrojonego w drobna kostke. całosc wyrabiamy widelcem do połączenia skladników
oczyszczona rybe z wierzchu solimy i pieprzymy, od srodka posypujemy tylko pieprzem cytrynowym i wkladamy masło czosnkowe, oraz drobno posiekany koper. calosc zawijamy w folie- szczelnie zamykamy i wstawiamy do piekarnika.
przed samym koncem smarzenia uchylamy folie, na bok ryby kladziemy plastry limonki i zostawiamy w piekarniku by podpiekla sie troszke skóra z limonka i koniec , pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

12.04.2013 16:23
tylko po co ten kucharek ? skoro ta przyprawa nie pasuje w dodatku ma sól i jeszcze posolić cos oj Panie lipny ten przepis .... Reklama juz od rana prymata ,....
Wiesława1 30.12.2011 12:51
super!!!
tonia 23.12.2011 12:12
mam dwa pstrągi -zrobię na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak