Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna rolada z łopatki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
olej 100 ml
cebula 2 szt
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna rolada z łopatki

Mięso umyć i rozbić na płat o grubości 1 cm. Cebule i paprykę pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Pieprz kolorowy rozetrzeć w moździerzu lub grubo rozgnieść. Rozbite mięso natrzeć solą ziołową, posypać pieprzem kolorowym i położyć na nim cebulę z papryką. Mięso zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i opiekać na rozgrzanym tłuszczu. Następnie podlać rosołem warzywnym i dusić, aż mięso będzie miękkie. Powstały podczas duszenia sos można przecedzić przez sito i zaciagnąć zawiesiną z mąki i wody. Tak przygotowaną roladę podajemy z ryżem, ziemniakami, kaszą lub kluskami i sezonowymi jarzynami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 27.01.2011 14:35
lubię pikantne rolady
Babciagramolka 25.12.2010 18:57
Wszelki miesko duszone ma u mnie ,, wzięcie ,,
rakow2
rakow2 15.10.2010 15:32
dobra rzecz
Barbara55 11.09.2010 17:40
taka rolada i kluski i jest fajny obiad no i kompot oczywiście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak