Sposób przygotowania

Mięso umyć i rozbić na płat o grubości 1 cm. Cebule i paprykę pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Pieprz kolorowy rozetrzeć w moździerzu lub grubo rozgnieść. Rozbite mięso natrzeć solą ziołową, posypać pieprzem kolorowym i położyć na nim cebulę z papryką. Mięso zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i opiekać na rozgrzanym tłuszczu. Następnie podlać rosołem warzywnym i dusić, aż mięso będzie miękkie. Powstały podczas duszenia sos można przecedzić przez sito i zaciagnąć zawiesiną z mąki i wody. Tak przygotowaną roladę podajemy z ryżem, ziemniakami, kaszą lub kluskami i sezonowymi jarzynami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    taka rolada i kluski i jest fajny obiad no i kompot oczywiście
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobra rzecz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Wszelki miesko duszone ma u mnie ,, wzięcie ,,
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię pikantne rolady

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !