Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki, boczek w kostkę. Cebulę obrać pokroić na
talarki.
W garnku na silnie rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i boczek, często
mieszając. Dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Wlać wino i
bulion mięsny(może być z kostki). Czosnek pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka.
Dodać tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę
obrać,pokroić na plasterki wrzucić do garnka 25 minut przed końcem
gotowania. Papryki pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne, umyć
pokroić na paski i dodać do zupy na 10 minut przed zakończeniem>
gotowania zupy. Zupę posypać posiekaną natką pietruszką.
Zupę można podać z każdym rodzajem chleba,który maczany z zupie jest
bardzo smaczny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    oo ciekawy przepis
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    w sam raz na zimowe dni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajna;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !