Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonym winem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsao wieprzowe lub wołowe 500 g
boczek wędzony 130 g
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
tymianek 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
dużea marchewka 2 szt
żółta papryka 1 szt
bulion 600 mięsny
natka pietruszki 3 łyżki
wino czerwone 150 ml
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonym winem

Mięso pokroić na kawałki, boczek w kostkę. Cebulę obrać pokroić na
talarki.
W garnku na silnie rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i boczek, często
mieszając. Dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Wlać wino i
bulion mięsny(może być z kostki). Czosnek pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka.
Dodać tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę
obrać,pokroić na plasterki wrzucić do garnka 25 minut przed końcem
gotowania. Papryki pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne, umyć
pokroić na paski i dodać do zupy na 10 minut przed zakończeniem>
gotowania zupy. Zupę posypać posiekaną natką pietruszką.
Zupę można podać z każdym rodzajem chleba,który maczany z zupie jest
bardzo smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.06.2012 17:05
fajna;)
ZEWA 11.02.2012 13:00
w sam raz na zimowe dni
Magula 21.11.2011 08:56
oo ciekawy przepis
kriso 18.11.2011 18:34
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak