Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy makaron

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/4 szklanki
jaja 2 szt.
woda 2 łyżki
sól
tłuszcz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy makaron

Do przesianej mąki dodać dwa jajka i wodę, nożem rozrobić ciasto, a następnie wygnieść rękami. Cienko rozwałkowane placki ciasta rozłożyć na serwecie do wysuszenia. W trakcie suszenia obracać placki, aby równomiernie schło. Kroić na prostokąty i przepuszczać przez maszynkę, bądź zwinąć w rulon i kroić nożem na cienkie paseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak