Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus śliwkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 60 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyżeczek
cukier 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
galaretka porzeczkowa 1 opakowanie
jaja 2 sztuki
sól
bita śmietana 1 1/2 szkalnka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus śliwkowy

Śliwki oczyszczamy i dusimy je pod przykryciem razem z połową galaretki, miksujemy. Żółtka ucieramy na parze, dodajemy owocowy przecier - całość ubijamy. Dodajemy namoczoną w wodzie żelatynę. Mieszamy. Część śliwek kroimy w kostkę, dodajemy do masy. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy śmietanę, masę śliwkową i kawałki owoców. Przekładamy do formy i schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 18.11.2011 21:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak