Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serkurgro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
kasza jęczmienna 1 woreczek
woda 3 szkl
mleko 2 szkl
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki
bulion 1 kostka
serek śmietankowy 3 (topiony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serkurgro

Groszek i kukurydzę odsączamy od zalewy na durszlaku. Przelewamy zimną wodą. Wsypujemy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody. Dorzucamy 2 kostki bulionowe i gotujemy około 15 minut. Następnie dolewamy mleko, gotujemy.

Do miski wkładamy serki i wlewamy chochelkę gorącej zupy. Energicznie mieszamy by nie było grudek. Wlewamy z powrotem do garnka i gotujemy około kolejnych 15 minut na wolnym ogniu.

Woreczek kaszy jęczmiennej gotujemy w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu wsypujemy do zupy i mieszamy. Podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.11.2013 16:38
pierwszy raz słyszę i widzę taką zupkę,ciekawy przepis
edyta44 21.09.2012 11:05
fajne
caralajna 28.06.2012 08:36
intrygująca :)
barbara11561 16.04.2012 09:07
też nie jadłam takiej:)
Mati13 19.02.2012 18:28
rewelacyjna zupa
ben-ka 07.12.2011 09:24
takiej nie gotowałam.
smakowita 05.12.2011 21:05
moje smaki
Sarenka 29.11.2011 17:01
Zupy z serkiem topionym potrafią być pyszne i aromatyczne. Twoja tak wygląda :)
sylwia / sytofala 28.11.2011 21:31
intrygujące :)
anemon 18.11.2011 07:39
Szybko i smacznie.
Tyska 17.11.2011 21:25
ciekawe
Monika111 17.11.2011 21:12
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak