Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z borówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

borówki 40 dag
cukier 10 dag
cukier puder 10 dag
mleko 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
wanilia 1 szt
mąka ryżowa 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z borówek

Świeże czyste borówki usmażyć z cukrem kryształem dosyć gęsto po czym ochłodzić je z mleka cukru pudru wanilii i żółtek zrobić gęsty sos dodając odrobinę mąki ryżowej w szklanej salaterce układać warstwami ostudzone borówki i krem wynieść do bardzo zimnego miejsca do zastudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 18.11.2011 06:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak