Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki 2 średnie
marchewki 3
surowe ziemniaki 5 średnie
cebula 1 duża
wędliny 30 - 40 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 2-3 łyżki
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kabaczka

Kabaczki obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę, marchewkę, ziemniaki, cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kostki kabaczka przysmażyć na oleju, wyjąć i na tym samym tłuszczu podsmażyć startą marchew, ziemniaki i cebulę. Gdy jarzyny zmiękną dodać pokrojoną wędlinę i smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, sól, a na końcu mąkę pszenną. Układać w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym - na przemian kabaczek i jarzyny. Włożyć do piekarnika i dobrze zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 03.12.2011 21:04
ciekawe danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak