Sposób przygotowania

# 20 dkg grybków leśnych lub pieczarek
# 1 i 1/2 szklanki mleka
# szklanka mąki
# 1 jajko
# drożdze w ilości włoskiego orzecha nieduzego
# mała cebulka
# łyżka masła
# sól
# pieprz



Wykonanie:
Grzybki oczyścići wraz z pokrojoną w kostkę cebulką udusić na łyżce masła w rondelku.Mleko podgrzać , drożdze rozetrzeć z łyżką ciepłego mleka i szczyptą cukru ,dodać wraz z mąką i jajkiem do pozostałego mleka i miksować aż ciasto będzie gładkie i lsniące. ( jeśli jest za gęste dodać trochę mleka)na końcu dodać usmazone grzybki , posolić popieprzyć i lżką dokładnie wymieszać . Pozostawić na 20 minut w ciepłym miejscy przykryte . Po tym czasie smażyć zgrabne placuszki na oleju na złoty kolor. Smakują z różnymi sosikami i sałatkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam grzyby, więc to danie jest w sam raz dla mnie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    O jejku,jejku coś niesamowitego.....muszę to zrobić:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    grzyby w każdej wersji
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smakują bosko!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ale piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Domyślam się, że są przepyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    masz super pomysły,,racuchy z grzybami dla mnie to nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !