Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone śliwki 50 dag
cukier 3 łyżki
Cynamon cały Prymat 1 szt
Goździki całe Prymat 2-3 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa

Opłukane śliwki włożyć do garnka zalać litrem wrzącej wody, dodać korę cynamonu, goździki i zagotować. Ugotowane śliwki zmiksować (śliwki muszą być bez pestek), lub przetrzeć przez sitko. Do zupy dodać cukier i wymieszać. Do śmietany wlać troszkę wody , wsypać mąkę, wymieszać, wlać do zupy, zagotować. Podawać z groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak