Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa waniliowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier puder 6 łyżeczek
żółtko jajek 3 szt
laska wanili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: masa waniliowa

Laskę wanilii drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do makutry dać roztopione lekko masło, wsypać cukier i dokładnie utrzeć. Ucierać aż masa będzie biała i puszysta. Dodawać kolejno po jednym żółtku nie przerywając ucierania. Gdy masa będzie puszysta, wsypywać po odrobinie wanilii, stale mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak