Sposób przygotowania

Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju do miękkości. Następnie sparzamy pomidory, zdejmujemy z nich skórkę i dusimy pod przykryciem, aż nam się rozlecą. Orzechemy zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Dodajemy je do pomidorów, dodajemy cebulę i bulion. Gotujemy ok 40 minut. Przyprawiamy i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    W takiej wersji pomidorowej jeszcze nie jadłam! Ciekawe, ale smacznie brzmi!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !