Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos miodowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 4 łyżki
miód 1 łyżeczka
chrzan 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos miodowy

Musztardę dać do wysokiego naczynia. Do tego wlać miód i dokładnie wymieszać na gładką masę. Chrzan przygotować: utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gdy masa będzie jednolita, dać do niej utarty chrzan. Wszystko starannie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić w lodówce (trzymać w niej sos około 30 minut.) Serwować do zimnych mięs lub szynek, czy nawet jaj ugotowanych na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 04.05.2012 10:28
ekstra
artur7 18.11.2011 06:34
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak