Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka mleczna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 l
żółtko jajek 3
orzechy włoskie 300 g
cukier 3 łyżki
sól
twaróg 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka mleczna

Orzechy zalewamy wrzątkiem i ściągamy nich skórkę. Siekamy na mniejsze kawałki. Następnie mleko gotujemy. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy powoli do mleka. Mieszamy trzepaczką, dodajemy orzechy i dodajame przetarty przez sito biały ser. Doprawiamy szczyptą soli. Pyszna zupka mleczna. Można także dodać inne orzechy oraz rodzynki czy musli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak