Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2-3 szt
pieczarki 10 dag
margaryna 3 łyżki
mleko 1 łyżka
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

Grzyby oczyścić, opłukać, drobno pokroić, dwie łyżki margaryny roztopić na patelni i dusić grzyby. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić, wrzucić do grzybów i dalej smażyć razem. Grzyby podlać dwiema łyżkami wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Śmietanę połączyć z wodą, dodać mąkę rozkłócić i wlać do grzybów, zagotować. Do smaku doprawić solą. Jaja rozkłócić z mlekiem, dodać sól, usmażyć omlet na pozostałej margarynie. Grzyby nałożyć na omlet, złożyć na pół, chwile potrzymać na patelni i zdjąć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak