Sposób przygotowania

Bakłażany oczyścić z szypułek, pokroić na 1/2 cm grubości plastry, z obu stron posolić i odłożyć na 30 min. Następnie opłukać wodą, włożyć do garnka całkowicie zalewając octem i zagotować, po czym gotować jeszcze przez 5 min. Bakłażany wyciągnąć z octu i ostudzić, układać w słoikach wraz z pokrojonym czosnkiem, strąkiem chili i liściem laurowym oraz ziarnami pieprzu kolorowego. Zalać całkowicie oliwą, szczelnie zamknąć i przechować w chłodzie. Po 3-4 tygodniach podawać do spożycia jako przystawkę z pieczywem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bakłażanów jeszcze nie jadłam
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    marynowane na pewno super smakują
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    na pewno dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale smakołyki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    o ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadłam bakłażanów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !