Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort marcepanowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafel tortowy 1 szt
cukier 75 dag
migdały 75 dag
sok z cytryny
sok z porzeczek 1/2 szklanki
czekolada 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort marcepanowy

Do trzech rondelków wlać po jednej szklance wody i wsypać po 25 dag cukru. Gotować wodę z cukrem , aż się rozpuści, następnie wsypać po 25 dag zmielonych, sparzonych migdałów wymieszać. Do pierwszego rondelka wcisnąć sok z cytryny do drugiego wsypać startą czekoladę, a do trzeciego wlać sok z porzeczek. Gotować chwilę na małym ogniu. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem włożyć wafel i po kolej układać twardniejące masy. Pierwsza porzeczkowa, druga cytrynowa, a na końcu czekoladowa. Wstawić tort do lodówki na 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 18.05.2012 21:24
na pewno pyszne
Juleczka20 07.12.2011 11:18
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak